Origine koffie uit Kenia
Kenia koffie AA – een koffie met wereldstatus
Onze Kenia koffie is een gewassen Arabica koffie uit de regio Nyeri, in centraal Kenia. Hier heerst een jaarlijks gemiddelde temperatuur van 25° C en valt er statistisch gezien veel regen. Ideaal dus voor de vruchtbaarheid van de grond en het telen van koffie.
De koffiestruiken worden op grote hoogte verbouwd (1.600 tot 2.200 meter) op een rode vulkanische ondergrond waardoor er een koffie van topkwaliteit geproduceerd kan worden.
Daarnaast is er een hele strenge controle op de kwaliteit van de koffiebonen.
De koffiebessen worden manueel geplukt en worden dan voor 25 tot 36 uren gefermenteerd.
Eerst worden de zongedroogde bonen machinaal gesorteerd op hun kwaliteit en daarna nog eens manueel gecontroleerd op eventuele gebreken.
Smaakprofiel van onze "Pearls of Kenya AA" koffie
Het smaakprofiel van de Kenia AA is een goed uitgebalanceerde intense koffie.
Deze koffie heeft een krachtig aroma met een scherpe aciditeit. Het intense aroma van limoen met een beetje zoete honing en abrikozen maakt dat deze koffie een zeer zoete nasmaak heeft.
Dit prachtig profiel is ideaal voor filterkoffie en espresso.
Verpakking "Pearls of Kenya AA" koffie:
Koffiebonen Kenia
Onze Kenia koffiebonen zijn verkrijgbaar in 250 gram en in 1 kg verpakking
Gemalen koffie Kenia
Onze Kenia gemalen koffie is enkel verkrijgbaar in 250 gram verpakking
Voor de Franse cafétières hebben wij eveneens onze Kenia in grofgemalen 250 gram.