nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Belgische koffiebranderij - Uit voorraad leverbaar - Verzenden naar Belgïe (€ 6) en Nederland (€ 10) mogelijk - Vanaf € 75 GRATIS verzending

0

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Hoe maak je goede koffie?

97% van je koffie is water!
Als je kraantjeswater gebruikt, haal dan een Brita waterfilterkan in huis. Deze filtert o.a. kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen uit het leidingwater. Hierdoor smaakt uw water, koffie of thee extra zacht, fris en puur.
...
Gebruik tussen 7,5 gr en 9 gr per tas;
dat is een groot rond of eivormig koffiemaatje ! 

...
Zorg ervoor dat je een waterkoker bij de hand hebt. Want om het béste aroma uit uw koffie te krijgen heb je water van 95°C nodig.
(Een koffiezet of senseo raakt nauwelijks aan 85°C) ...
Haal een filter (porselein of plastiek) in huis, en overgiet de koffie langzaam met kleine geutjes.
...
Voor één liter gebruik je
48 gr of 3 soeplepels op een torentje. 

Een French Press of beter gekend als een Cafétière. Laat grof gemalen koffie 5 à 8 minuten weken in heet water van 95°C. Nadien duw je zachtjes de press naar beneden en je krijgt een lekkere koffie.
De sterkte bepaal je zelf door de koffie langer
te laten trekken.
...
‘Kies je voor Espresso?’, dan heb je fijn gemalen koffie nodig. De smaak zal met eender welke koffie iets agressiever zijn. Een espresso smaakt erg sterk maar bevat minder cafeïne dan ‘slow coffee’.
...
Koffie is het lekkerst als hij net voor het zetten wordt gemalen. Smaak en aroma zijn dan optimaal!
...
Bewaar gezette koffie niet langer dan een half uur! ...
Bewaar een geopend koffiepak in
een goed sluitend blik. 

Hoe maak je ijsthee?

Doe 1 of 2 lepels honing in je pot/kan en maak je thee zoals gewoonlijk. Na een paar minuten haal je er de thee uit, roer eens, en laat afkoelen in de frigo. Na 12 u heb je verfrissende ijsthee 

Hoe maak je ijskoffie?

Maak een supersterke koffie en voeg per 100 ml 2 à 3 klontjes suiker toe. Roer goed zodat deze oplossen. Laat deze in de frigo een nachtje afkoelen. Giet de volgende dag de koffie in een shaker, en voeg er naar eigen smaak koude volle melk aan toe en een paar ijsblokjes. Krachtig schudden
(of mixen in een
blender). 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.