Witte thee Blanc d'Anji
Blanc d'Anji is een heerlijke zachte thee uit de streek van Anji in de provincie Zhejiang.
Deze regio in het Noord Westen van China is vermaard voor zijn witte thee.
De oogst van deze witte thee duurt slechts 2 weken per jaar. Enkel de jonge, met dons bedekte scheutjes worden geplukt.
Smaakprofiel Blanc d'Anji
Een lichte infusie met groene smaaktoetsen en een zacht bittere afdronk
Zetwijze zuivere witte thee Anji
Witte thee is erg kwetsbaar en moet daarom steeds met afgekoeld water gezet worden. De ideale zettemperatuur is rond de 75° C.
Over witte thee
Witte thee is de minst bewerkte thee van allemaal en bevat daardoor nog alle natuurlijke antioxidanten. De allerjongste theescheutjes worden met zorg geplukt om zo weinig mogelijk oxidatie te hebben. Deze jonge knoppen hebben een bijna witte kleur en hier komt dus ook de benaming "witte thee" vandaan.
De jonge knoppen worden reeds geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Daarna worden de knoppen in het zonlicht gedroogd.
Een kleine week na de pluk is de thee reeds klaar om gedronken te worden.
Witte thee werkt zeer zuiverend en heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een mogelijke preventieve werking tegen verschillende soorten kanker.