nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Belgische koffiebranderij - Uit voorraad leverbaar - Verzenden naar Belgïe (€ 6,75) en Nederland (€ 10) mogelijk - Vanaf € 75 GRATIS verzending (België & Ndl)

0

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

'Koffie is niets meer dan een sijpelend verlangen naar een zachte dag.'  - E. Lanckman


Koffiebonen | Gemalen koffie | Senseo Pads | Nespresso Cups | Filters





Bezig met laden...
Blik caps 29.5
Blik caps
€ 29,50

Prijs per stuk

Cafeïnevrije koffie 4.9
Cafeïnevrije koffie
€ 4,90

Prijs per stuk

Capsules Nespresso (14 caps/zakje) 4.95
Capsules Nespresso (14 caps/zakje)
€ 4,95

Prijs per stuk

Capsules Nespresso bruine zak 70 stuks 24
Capsules Nespresso bruine zak 70 stuks
€ 24,00

Prijs per stuk

Cerrado Diamond koffie 4.75
Cerrado Diamond koffie
€ 4,75

Prijs per stuk

Colombia Supremo koffie 6
Colombia Supremo koffie
€ 6,00

Prijs per stuk

Costa Rica Blue Mountain 6
Costa Rica Blue Mountain
€ 6,00

Prijs per stuk

DECA pads (9 pads) 2.5
DECA pads (9 pads)
€ 2,50

Prijs per stuk

Dessert koffie 4.75
Dessert koffie
€ 4,75

Prijs per stuk

Excellent koffie 5
Excellent koffie
€ 5,00

Prijs per stuk

Extra Body koffie 5
Extra Body koffie
€ 5,00

Prijs per stuk

Filters deca koffie (10 stuks) 3.6
Filters deca koffie (10 stuks)
€ 3,60

Prijs per stuk


Ambachtelijke koffiebranderij


Brengt het aroma van een geurig kopje koffie u ook meteen in de juiste stemming? Dan nemen we u graag mee naar onze ambachtelijke koffiebranderij, die Jozef Hoorens stichtte in 1928 te Sint-Maria-Oudenhove. Het is nog steeds een artisanaal familiebedrijf waar we het ambacht hoog in het vaandel dragen.


Arabica-koffie en robusta-koffie

Er is in hoofdzaak een onderscheid te maken tussen twee grote families. Enerzijds de Arabica, anderzijds de Robusta. De laatste familie kan eerder omschreven worden als een wilde koffiestruik, terwijl de eerste ‘veredelde’ koffie is, en dus geplant wordt op bergflanken in subtropische klimaten rond de evenaar.
Bij ons houdt men vooral van de Arabica koffie omdat deze fijn en mild van smaak is. Hoe zuidelijker men komt, hoe meer Robusta dat er geschonken wordt; deze smaakt harder en meestal bitterder en bevat aanzienlijk meer cafeïne dan de Arabica.
Een ambachtelijke koffie wordt weliswaar langzaam gebrand.
Wij nemen waarlijk de tijd, ongeveer 20 min. om een trommel koffie te branden van 50kg.  Eens de koffiebonen er uit komen, hebben we echter maar 41 kg meer over.
Door het langzame branden hebben we dus 17% verlies. Maar onze boontjes zijn dan wel tot in de kern geroosterd, en hebben een mooi monnikenbruin jasje gekregen. Dat maakt onze koffie zo licht verteerbaar!
Beide koffies lenen zich zowel voor filterkoffie als voor espresso.
En doordat ze niet vettig zijn (omwille van de langzame branding) zijn deze veel meer geschikt voor espressomachines dan de industriële koffie.
Smakelijk!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.